Bananenbrood met kokos en appel (glutenvrij, suikervrij)

Bananenbrood: het blijft een ideale gezonde snack of maaltijd. En het fijne is: je kunt er eindeloos mee variëren. Deze variant smaakt door de kokos én appel net wat zoeter. Kinderen zijn er vaak dol op. Gebruik het liefst (over)rijpe bananen: dit geeft het bananenbrood en nog zoetere smaak. Je kunt de plakjes bananenbrood zonder beleg opeten of smeer er royaal roomboter of cashew- of amandelpasta op.

Ingrediënten

4 rijpe bananen
100 gram boekweitmeel
50 gram kokosmeel
1 geraspte appel
3 eieren
0,5 zakje bakpoeder
geraspte kokos
scheutje plantaardige melk

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe 3 bananen (de 4e bewaar je voor het laatst!) met de eieren in de blender en mix tot 1 geheel. Schenk het bij het afgewogen meel.
2. Doe de geraspte appel, wat kokosschaafsel en het bakpoeder bij het beslag en mix alles door elkaar. Voeg een scheut plantaardige melk toe tot je beslag de gewenste dikte heeft. 
3. Leg een bakpapiertje in een cakeblik en schenk het beslag hierin. Snijd de laatste bannaan in de lengte door en leg de 2 helften op het beslag. Bestrooi tot slot met nog wat extra kokosschaafsel. 
4. Zet in de oven voor ong. 50 tot 60 minuten (afhankelijk van het soort oven). Als je bananen-appel-kokosbrood goudbruin kleurt is ‘ie klaar! 

Zoethoudertje

Houd je van écht zoet en of ben je niet gewend om suikervrij te eten? Je kunt het bananenbrood zoeter maken door een aantal (5) dadels (zonder pit) toe te voegen bij de bananen en eieren in keukenmachine. Is je kindje (nog) gewend aan suikerrijke snoepjes en/of koekjes als tussendoortje ? Probeer dan eerst wat jam op de plakjes bananenbrood te smeren. Zo maak je de overgang minder groot.