courgette pannenkoeken
Gezonde recepten

courgette pannenkoeken met bosvruchten (glutenvrij)

Wij eten zeker twee keer per week pannenkoeken als ontbijt. Pannenkoeken?! Jazeker! Maar dan wel de gezonde versie. Boordevol verstopte groenten én met fruit. En met gezonde vetten als topping zoals kokos en notenpasta. Vaak maak ik een extra portie om in te vriezen. Perfect om mee te nemen in de lunchtrommel naar school.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 150 gram boekweitmeel
  • 1 courgette
  • 3 bananen 
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 3 el geraspte kokos
  • 150 gram bosvruchten (diepvries)
  • Handje ongebrande noten 

Bereiding 

1. Pureer de courgette in de blender tot pulp. Heb je geen blender? Je kunt de courgette ook fijn raspen. 
2. Prak de bananen met een vork.
3.Weeg 150 gram boekweitmeel af in een kom en meng samen met de courgette, de geprakte banaan en de eieren.
4. Voeg het bakpoeder, de kaneel en de geraspte kokos toe en spatel het beslag goed door.
5. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is. Giet dan met een klein formaat pollepel (of ijs- of juslepel) kleine beetjes beslag in de pan. Je kunt ong. 5 – 8 pannenkoeken per keer bakken (afhankelijk van de grootte van je pan). Bak de pannenkoekjes in ca 4 min. goudbruin en gaar en keer halverwege. Ga zo door tot het beslag op is. 
6. Doe ondertussen de (bevroren) bosvruchten in een klein pannetje met een scheutje kraanwater. Laat ze net onder water staan en warm ze op heel laag vuur op. Zet uit als het water een minuutje zachtjes kookt. 
7. Verdeel de pannenkoeken over de borden. Maak stapeltjes van ong. 5 pannenkoeken per bord. Giet de warme bosvruchtensaus eroverheen. Garneer met kaneel, kokos en de gehakte noten. 

Variatietip

Vervang de courgette voor een paar handjes gemalen rauwe verse spinazie of vier kleine fijngemalen (voor)gekookte bietjes.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply