De eerste hapjes: dit zijn mijn favoriete producten

Ik krijg heel veel vragen over de bordjes, slabbetjes en andere producten die ik gebruik voor de eerste hapjes van baby Pip. Als kindervoedingscoach én moeder van drie kinderen durf ik wel te stellen dat ik inmiddels aardig ervaren ben op het gebied van bijvoeding. Speciaal voor jou heb ik een lijst met handige producten samengesteld die jou helpen bij het voeden van je kindje!

Ok, in de basis heb je niets anders nodig dan een goeie kinderstoel, bordje, lepel en een slab. Maar… er zijn wel een flink aantal producten die mijn leven als mama van jonge kinderen een stuk makkelijker hebben gemaakt. Hier komen ze!

Stomer en blender ineen om babyhapjes te maken

De onbetwiste nummer 1. Dit apparaat heb ik in 2016 gekocht en voor drie kinderen gebruikt en is het geld meer dan driedubbel waard. Ik zal je verklappen: het is een van mijn beste baby-aankopen ooit geweest. Ik heb hier zoveel gebruik van gemaakt! Het maakt hapjes klaarmaken gewoon veel makkelijker. Je hoeft niet meer na te denken over recepten en hebt geen verschillende pannen nodig. Ik stoom er groenten, aardappels en kip/zalm mee – en dat allemaal tegelijkertijd. Na 10 tot 15 minuten is je babyhap klaar. Je draait de kom om en blenden maar. Ik neem de stomer/blender ook altijd mee op vakantie. Zo kan ik heel makkelijk m’n eigen hapjes maken. Ook na de eerste verjaardag van je dreumes blijft deze stomer superhandig om een dreumes/peuter-variant van je eigen maaltijd te maken. Ik heb deze van Philips in huis en heb er al 5 (!) jaar plezier van.

Silcionen slab

Bij mijn eerste dochter gebruikte ik alleen maar katoenen slabben die je in de wasmachine moest doen. Ik had geen idee van het bestaan van deze siliconen slab – misschien dat het nog niet eens op de markt was? Maar deze siliconen varianten mét ‘lekbakje’ zijn superhandig. Je spoelt ze makkelijk af onder de kraan – of je doet ze in de vaatwasser. En als je kindje knoeit (wat hij altijd doet…) valt het gewoon in het bakje in de slab – in plaats van op de grond of op schoot. Ideaal toch? Deze van Mushie heeft ook nog eens leuke kleurtjes en printjes en is heel betaalbaar.

Siliconen babylepel

Deze babylepel van Mushie ligt gewoon heel fijn in de hand. Het siliconen materiaal is ook heel fijn bij doorkomende tandjes.

Philips bewaarbekers voor voeding én moedermelk

Deze bewaarbekers heb ik bij mijn eerste dochter in 2016 aangeschaft en ook hier hebben we zó veel gebruik van gemaakt. Je kunt ze gewoon invriezen. Ik bewaar er moedermelk in en zelfgemaakte babyvoeding. Maar ik gebruik ze ook als handige snackbakjes voor onderweg. Ze zijn lekvrij en onverwoestbaar. Wil je je babyvoeding opwarmen? Dan kun je de beker gewoon in een pannetje met kokend water zetten.

Play tray voor de kinderstoel

Ik ben superblij met onze 2 Tripp Trapp stoelen van Stokke. Ze groeien met je kindje mee en je hebt er jarenlang plezier van.Wij hebben er een voor onze peuter van 3 jaar en een met een babyset voor onze baby van bijna 1 jaar. Als je een Tripp Trapp hebt iz de ‘play tray’ wel een superfijn item. Je kindje heeft zo z’n eigen tafeltje en dat kan handig zijn. Als ik ga koken of in de keuken bezig ben schuif ik de kinderstoel met play tray naar de keuken toe en zo zit ze toch in de buurt. Ook laat ik baby Pip naar hartelust spelen met haar eten: de play tray veeg ik namelijk zo weer schoon.