Recept: gezonde appel cupcakes (suikervrij en glutenvrij)

Dit recept voor suikervrije en glutenvrije appel cupcakes is niet alleen heel makkelijk te maken, ze smaken ook nog eens heerlijk! Je kunt ze, eenmaal afgekoeld, invriezen. Maar grote kans dat ze gewoon allemaal op gaan!

Ingrediënten voor 12 kleine appel cupcakes

  • 200 gr amandelmeel
  • 2 appels (geraspt)
  • handje rozijnen
  • 2 eieren
  • 75 gr roomboter (gesmolten, het liefst bio grasboter ivm de gezonde vetzuren)
  • 1 el kaneel
  • 1 tl bakpoeder

Zo maak je het

  1. Meng het amandelmeel, eieren, kaneel, bakpoeder en de rozijnen met de roomboter.
  2. Voeg het appelschaafsel toe aan het beslag.
  3. Verdeel het beslag over een cupcake blik met cupcake vormpjes.
  4. Zet de cakes voor ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.