Zo maak je van groente eten een feestje!

Kids Groente Challenge

In deze (gratis) challenge gaan we samen in 4 dagen tijd het eetpatroon van je kind veranderen. Ik ga je helpen om op een creatieve manier je kind meer groente te laten eten! Als je meedoet maak je ook nog eens  kans op toffe prijzen om eten met je kind nóg leuker te maken.
We starten maandag 19 september. Doe je mee?

Wist je dat...

Het merendeel van alle kinderen onvoldoende groente en fruit binnenkrijgt? De eerste jaren van een kinderleven zijn een sensitieve periode. Voeding wordt gebruikt om het lichaam uit op te bouwen. Voor de aanmaak van cellen, de groei van het brein en nog veel meer! En tijdens de kinderjaren wordt de blauwdruk voor de gezondheid in het latere leven gelegd. De juiste voedingsstoffen binnenkrijgen is dus essentieel.

Maar, onderzoek wijst uit dat hoe ouder kinderen worden, hoe minder vitaminen ze binnenkrijgen. Bij kinderen vanaf 9 jaar eten maar liefst 8 op de 10 kinderen veel te weinig groente en fruit. Dit betekent dat ze niet eens de minimale aanbevolen hoeveelheid halen. 

Dat kan anders en dit moet anders.

Want die basis voor het aanleren van gezonde eetgewoontes wordt in de kinderjaren gelegd. En hoe jonger we kinderen leren wennen aan groente, hoe makkelijker en beter je kind ook op latere leeftijd groente en fruit eet.

Het is mijn missie om alle kinderen die gezonde start in het leven mee te geven! En laten we groente weer die glansrol geven die ze verdienen.

Hoe werkt deze challenge?

Schrijf je in via de button! Je ontvangt dan een e-mail met uitleg en de link naar het besloten Instagram-account. Ik wil je uitdagen om met deze challenge te zorgen voor 50 procent méér groente in het eetpatroon van je kind.

Hoe werkt het?
1. Ik ga iedere dag om 9.00 uur live op Instagram (en zorg voor een opname)
2. Je krijgt een groente-opdracht mee voor de volgende dag
3. Maak kans op toffe prijzen voor als je de opdracht maakt 

Aan het eind van de challengeweek eet je kind op een leuke manier meer groenten! En natuurlijk deel ik tijdens de challenge week extra tips in posts en stories.
 

En, bonus, ik geef aansluitend op dinsdag 27 september een nieuwe live masterclass: ‘Groente eten zonder strijd’. Claim je plekje via de link in de mail .

Voor wie is deze challenge?

INHOUD VAN DE CHALLENGE

Kids Groente Challenge

Maandag 19 september

dag 1

KICKstart je ontbijt: creatief met groen(t)e smoothiebowls

Groente bij het ontbijt? Yes! Ik laat je zien hoe je dit makkelijk kunt verwerken. En op een manier zodat je kindje het wél eet.

Zo (ver)stop je meer groente in SNACKS

Leer hoe je makkelijk groente verwerkt in tussendoortjes. Een bananenbrood, een dippie dip plankje; jij krijgt weer volop inspiratie,

dinsdag 20 september

dag 2

woensdag 21 september

dag 3

Level up met een groente LUNCH

Die boterham die kennen we wel… En die wordt meestal ook aardig goed gegeten. Hoe kun je ervoor zorgen dat er tijdens de lunch meer groente wordt gegeten?

Groente HACKS voor bij het AVONDETEN

Een broccoli gaat het niet winnen van een donut. Maar dat wil niet zeggen dat groente niet aanrtrekkelijk kan zijn. Ik deel vandaag een aantal handige groente hacks (life savers!) waardoor je kind meer groente binnenkrijgt!

donderdag 22 september

dag4

+ Bonus masterclass 'Groente Eten Zonder Strijd'

Weigert je kind ook wel eens groenten of hoor je vaak “Dit lust ik niet?” In deze speciale LIVE masterclass deel ik vier onmisbare inzichten die het groente eten makkelijker maken.

BONUS: dinsdag 27 september

masterlass

Hallo, ik ben Viviènne

Ik ben kindervoedingscoach en founder van Het KidsPROEF Beter Eten-programma waarin ik inmiddels al +230 ouders heb geholpen naar beter etende kinderen (zonder strijd). Ik ben zelf moeder van drie dochters (2, 4 en 6 jaar). Ik weet als geen ander hoe uitdagend gezond koken met een druk gezin kan zijn. En hoe frustrerend het is als je heerlijk en gezond gekookt hebt, maar je kind het niet eens wil proeven. Of vakkundig alle groente uit de saus plukt. Been there, done that.

Inmiddels eten mijn eigen kinderen goed. Meestal 😉 Maar mijn oudste 2 meiden stelden mijn skills aardig op de proef. Strijd aan tafel, borden die onaangeroerd bleven. Ik weet precies waar je doorheen gaat. Als ouder heb je een diepgeworteld verlangen om je kindje te voeden. Maar als je kind avond aan avond groente weigert kun je je soms zo verslagen en gefrustreerd voelen. Maar, weet dat het ook écht anders kan. Ik geloof dat alle kinderen met plezier kunnen leren eten. Samen maken we van gezond eten weer een feestje!