Over mij

Ik ben Viviènne en dit is mijn verhaal

Ik ben moeder van drie dochters van 0, 2 en 4 jaar en ik ben kindervoedingscoach en eigenaar van Kidsvoeding.nl. Ik heb een journalistieke achtergrond, maar (gezonde) voeding loopt als een rode draad door mijn leven. Van het lezen en schrijven erover tot het uitproberen van talloze recepten. In 2016 werd onze eerste dochter Lily-Rose geboren en zo kwam ik voor het eerst in aanraking met de wondere wereld van kindervoeding.

Wat is gezonde kindervoeding?

En wat vond ik die verwarrend. Niet alleen vanwege de tegenstrijdige informatie die ik kreeg. Want begin je nou met 4 maanden of met 6 maanden met de eerste hapjes? En geef je vanaf 1 jaar wel of geen koemelk? En hoe ziet een volwaardig dagmenu van een 1-jarige eruit? Maar ook omdat onze dochter een zeldzame darmaandoening bleek te hebben. Hierdoor konden wij niet op de gewone, onbezorgde manier starten met eerste hapjes. Rond haar tweede kreeg ze voedingstherapie en mocht zij een tijdlang alleen maar vloeibare nutridrink drinken. Al met al niet de start die je als first time parents voor ogen hebt.

Voeding en darmgezondheid

Gelukkig gaat het inmiddels super met haar. We hebben een fantastische arts, waar we het volste vertrouwen in hebben, maar op het gebied van voeding kon zij ons destijds niet adviseren. En dus las ik nóg meer wetenschappelijke artikelen en boeken die met gezondheid en voeding te maken hadden. Ik kwam erachter dat voeding en darmgezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voeding werkt op diverse manieren in op ontstekingen. Het kan je darmflora – en daarmee je imuunsysteem – positief of negatief beïnvloeden. We gingen steeds bewuster koken. Geen pakjes en zakjes. Maar onbewerkte voeding: voeding zoals de natuur het bedoelt heeft.

Ongezonde babyvoeding

In 2018 werd onze tweede dochter Josephine geboren en begon ik opnieuw aan het avontuur van de eerste hapjes. Dit keer gelukkig zonder interventie van medici. Ik vond het heerlijk om recepten bij haar uit te proberen. Onze oudste dochter was inmiddels, na een langdurig traject van de juiste medicatie zoeken, klachtenvrij en onze zorgen verdwenen naar de achtergrond. Ik was heel wat voedingskennis rijker en verbaasde me over de zogenaamd ‘gezonde’ kindervoeding in de supermarkt. Uit recent onderzoek van Unicef blijkt zelfs dat driekwart van de baby- en peutervoeding in de supermarkt ongezond is! Babykoekjes, pap en knijpfruit, klinken misschien gezond, maar zijn het niet.

Het beste voor je kind

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Maar wat is dat dan? Bovendien merkte ik als moeder dat je soms al lang blij bent als je kind überhaupt eet. Omdat ik zoveel met voeding bezig ben, kreeg ik steeds vaker de vraag of ik makkelijke en gezonde kidsproof recepten wist. En zo ontstond vorige jaar tijdens een gezinsvakantie in Zuid-Frankrijk het idee voor Kidsvoeding.nl. Ik wilde aan de slag als kindervoedingcoach en ouders een platform bieden met écht onderbouwde informatie over kindervoeding. Vanuit mijn eigen ervaring als moeder van drie kinderen én ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Met als missie om ouders te helpen gezonde keuzes te maken. Ik besloot een opleiding tot Kindervoedingscoach te volgen waarin de orthohomoleculaire voedingsleer en de psychologische aspecten van orthopedagogie gecombineerd werden.

Een nieuw hoofdstuk

Een betere keus had ik niet kunnen maken. En 2019 had nog meer in petto voor ons: ik was in blijde verwachting van onze derde dochter. In de zomer van 2020 werd onze derde dochter Philippa geboren en vlak daarna behaalde ik mijn diploma Kindervoedingscoach. Inmiddels is mijn eigen onderneming Kidsvoeding.nl een feit. Hier deel ik mijn kennis en persoonlijke ervaringen op het gebied van gezonde kindervoeding. En help ik vanuit mijn rol als kindervoedingscoach ouders bij allerlei voedingsvraagstukken.

Contact

Wil je met mij in contact komen? Of heb je vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar info@kidsvoeding.nl of vul onderstaand contactformulier in.

De opleiding Kindervoedingscoach is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte opleidingen (KTNO) en erkent door vakverenigingen BATC en MBOG.