Recept: gezonde draken wafels (glutenvrij)

Een van onze favoriete weekend ontbijtjes zijn wafels. Deze gezonde draken wafels zijn glutenvrij en zijn ook nog eens extra voedzaam want ze bevatten spinazie. Ze zijn een groot succes en je maakt ze in een handomdraai!

Ingrediënten

100 gram havermout (gemalen tot meel)
100 gram boekweit
3 handjes verse spinazie
200 ml plantaardige melk
4 eieren
1 tl bakpoeder
kokosolie

Zo maak je het

1. Maal de havermout fijn in je keukenmachine
2. Mix de eieren met de spinazie en maal fijn met een staafmixer.
3. Pak een mengkom en meng het havermeel met het boekweitmeel, het ei-spinazie-mengsel, de plantaardige melk en het bakpoeder. Zet ondertussen het wafelijzer vast aan om op te warmen en vet deze in met kokosolie.
4. Giet het beslag vervolgens voorzichtig in je wafelijzer. Let erop dat je het beslag goed verdeelt.
5. Bak de wafels gaar.
6. Beleg de gezonde draken wafels met toppings naar keus!

Voedzame top(ping) tips

👉🏻Notenpasta of gehakte nootjes
👉🏻(Plantaardige) yoghurt
👉🏻Chiajam
👉🏻Vers fruit
👉🏻Coulis van diepvriesfruit
👉🏻Kokosschaafsel

Bij voorkeur combineer of gebruik je toppings die eiwitten en gezonde vetten bevatten zoals notenpasta, zodat je kindje nog langer een verzadigd gevoel heeft.
Je kunt de wafels ook heel makkelijk meegeven in de lunchtrommel voor school voor een variatie op de standaard boterham. Het is bovendien nog een stuk gezonder!
Als je wafels overhebt, kan je ze heel gemakkelijk invriezen. Je kan er eventueel een velletje bakpapier tussenleggen, zodat ze niet aan elkaar plakken.

Hopelijk smaken de wafels bij jou thuis net zo goed als bij ons. Een leuke variatie op deze wafels zijn de glutenvrije prinsessen wafels met rode biet! Klik hier voor het recept.
Enne.. heb je geen wafelijzer, maak er dan pannenkoeken van! Heb je pannenkoeken liefhebbers in huis? Dan is dit recept voor gezonde pannenkoeken misschien ook wel wat voor jou. Eet smakelijk!