Recept: gezonde wentelteefjes met gebakken banaan

Wat doe je met oud brood? Wentelteefjes maken! Het idee voor dit recept ontstond tijdens onze vakantie in Frankrijk – het brood wordt hier zo snel oud. Het originele recept is niet heel gezond. Dus maakten we een voedzamere variant! Zonder suiker en koemelk en geschikt voor het hele gezin! Oeh, la la – dit moet je proberen.

Ingrediënten

250 ml hazelnootmelk
4 Eieren
Snufje kaneel
Ahornsiroop naar smaak
Brood (oud brood is heel geschikt)

Topping

Banaan
Kokosyoghurt of kwark
Fruit

Zo maak je ze!

1. Mix de eieren met de melk, het kaneel en doop het brood erin.
2. Verhit wat kokosolie in een pan. Dompel een boterham in het beslag en maak ‘m goed zompig. Laat uitdruppelen en leg in de pan. Terwijl het wentelteefje gaat wordt, dompel je het volgende broodje in het beslag. Bak de wentelteefjes ongeveer 2/3 min per kant totdat ze goudbruin zijn.
3. Snijd vervolgens een banaan in dikke plakken en bak de banaan in een pan lichtbruin totdat deze karameliseert. Dip eventueel eerst de banaan in het restje beslag voor een extra smaakbeleving.
4. Serveer de wentelteefjes op een bord met een flinke lik (plantaardige)yoghurt, de banaan en ander fruit zoals aardbeien en blauwe bessen. Houd je van zoet? Druppel er dan lekker ahornsiroop of honing op. Maar ook zonder zoetmiddel zijn ze heerlijk!