Recept: glutenvrije boekweitcrêpes

Ben je op zoek naar een voedzaam alternatief voor de boterham? Maak dan deze glutenvrije boekweitcrêpes. Dit zijn hele dunne pannenkoekjes die je als wrap kunt beleggen. Ze zijn hier een groot succes, ook in de lunchtrommels naar school!

De voordelen van boekweitmeel

– Het is een ‘pseudograan’ en is dus vrij van gluten. Een fijn alternatief als je hier gevoelig voor bent of graag afwisselt tussen glutenhoudende en glutenvrij granen.
– Boekweitmeel zit vol met vezels. Het bevat zelfs de meeste vezels van alle graansoorten, en daardoor super belangrijk voor gezonde darmen.
– Boekweitmeel bevat veel eiwitten. Dit zijn de bouwstenen van een lichaam en zorgen ook voor een verzadigd gevoel.
– Het bevat daarnaast ook nog belangrijke vitamines en mineralen zoals E, D en ijzer. Dit geeft kinderen onder andere energie en is goed voor de huid en weerstand.

Ingrediënten

130 gram boekweitmeel
300 ml plantaardige melk
2 el kokosolie (gesmolten)
1 ei
snufje zout

Zo maak je het

Mix het meel met het ei, de kokosolie en een snufje zout. Giet vervolgens de melk erbij en maak er een egaal beslag van.
Laat een koekenpan (wij hebben er een met een dunne bodem speciaal voor pannenkoeken) goed heet worden. Vet in met een beetje kokosolie. Giet er een beetje beslag in en verdeel goed over de pan. De crêpes horen dun te zijn. Keer de crêpe om als hij een beetje bruin kleurt.

Tips voor gezond beleg

  • hummus met kipfilet
    avocado(spread) met een gekookt eitje
    cottage cheese met aardbeien
    kipfilet met komkommer
    zalm of tonijn of andere vis
  • (gezondere) chocospread met plakjes banaan (receptje vind je in dit KidsPROEF receptenboek)

Vallen deze glutenvrije boekweitcrêpes in de smaak? Klik dan hier voor een recept van arrowrootwraps, die zijn wellicht ook een succes!
Is je kindje geen wraps of crêpes gewend? Probeer dan eerst beleg wat hij sowieso lekker vindt, zo geef je je kindje de kans om aan de crêpes te wennen.