wafels glutenvrij
Gezonde recepten

Recept: prinsessen wafels met biet (glutenvrij)

Wafels: zelfs de meest kieskeurige eter kun je hier voor wakker maken! En het fijne is dat je er zo goed mee kunt variëren. Ze zijn ook ideaal om groenten in te verwerken. Pompoen, spinazie, courgette en… rode biet! Zoals in dit recept voor prinsessen wafels.

Ingrediënten (voor 10 wafels)

500 gram bieten (voorgekookt)
3 eieren
200 gram boekweitmeel
250 ml amandelmelk
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel

Topping
Kokosyoghurt
Notenpasta
Hennepzaad
Rood fruit (opgewarmd in een steelpan met een beetje water)

Zo maak je het

1 Snijd de bieten in stukken en doe samen met de eieren in de keukenmachine. Mix tot 1 geheel.2. Vet wafelplaten in met kokosolie en verwarm het wafelijzer voor.
2. Doe het mengsel in een mengkom en doe het boekweitmeel erbij samen met de amandelmelk het bakpoeder en het kaneel, Meng tot een beslag.
3. Giet het beslag in het wafelijzer. De wafels zijn klaar als ze goudbruin zijn – de tijd verschilt per wafelijzer. Ons wafelijzer doet er 6 minuten over.
4. Serveer de wafels met een topping naar keus. Houd je van zoet? Besprenkel dan je wafels met wat ahornsiroop!

wafels met biet
Serveer de prinsessen wafel met toppings naar keus!
Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply