BabyProef Eerste Hapjes cursus

Leer je baby met plezier gevarieerd eten, met écht gezonde voeding

Dé cursus die je kind in vier simpele stappen met plezier leert eten dankzij mijn unieke vier fasen methode. Je leert wat de juiste voeding per fase is, hoe je dit kunt serveren en wanneer je weet dat je baby toe is aan de volgende stap. Zodat dat jij precies weet wanneer, hoé en wát jij je baby kunt voeden zodat hij voldoende nutriënten en bouwstoffen binnen krijgt

“Wanneer en hoe en wat begin ik precies met de eerste hapjes?”

Je wil graag dat jouw baby een goede en gezonde eter wordt. Je weet hoe belangrijk voeding in het eerste jaar is. Je wil die eerste hapjes-fase dan ook in een keer goed aanpakken. Zodat jouw baby zoveel mogelijk smaken leert kennen en een gezond eetpatroon ontwikkeld. Maar er is zoveel tegenstrijdige informatie en adviezen. Want hoe pak je nu precies aan?

Stel je voor...

…dat jij precies weet wanneer, hoé en wát en wanneer jij je baby kunt voeden zodat hij opgroeit tot een gezonde eter. Dat je laatste kennis en inzichten krijgt op het gebied van babyvoeding.  Dat je weer vertrouwen krijgt in het eetproces van je baby en je je zeker voelt over de eerste hapjes-fase. Hoe zou het zijn als je baby heerlijk smikkelt van jouw zelfgemaakte babyhapjes – die jij in een handomdraai maakt!

Je weet precies wanneer je welke voeding introduceert zodat jouw baby optimaal kan groeien en zich kan ontwikkelen. Je legt de basis voor gezonde eetgewoontes waar jouw baby zijn hele leven profijt van heeft!

Wil jij ook jouw baby met plezier gezond leren eten?

“Hoe meer smaken en structuren je baby leert nu kennen, hoe minder kans op een kieskeurige eter later”

babycursus eerste hapjes

BabyProef Eerste Hapjes cursus

Dit is dé cursus die jouw baby waarin jij je baby met plezier gezond en gevarieerd leert eten op een manier die bij jou past!

Kies je voor stukken geven a la Rapley?

Of ga je voor gepureerde hapjes?

Of toch voor een gecombineerde variant (yes, dit kan ook!)

Je leert er in de cursus alles over! Er is geen goed of fout – maar kies wat bij jou past. Het eerste jaar staat jouw baby nog enorm open voor nieuwe smaken. Maak gebruik van dit ‘window of oppurtunity’. En leg de basis voor gezonde eetgewoontes voor de rest van het leven. Hoe meer smaken en structuren jouw baby leert kennen, hoe beter jouw baby op latere leeftijd zal eten en hoe minder kans op kieskeurig eetgedrag.

De cursus omvat:

Aan het eind van de cursus heb jij:

01

Een plan van aanpak

Een stappenplan om je baby geleidelijk aan structuren te laten wennen – zonder druk om meteen met stukken voeding te beginnen.

02

Geen stress

Babyvoeding bereiden is een eitje en je hebt minder angst voor verslikken en stikken om je begrijpt hoe dit aanpakt en je weet hoe je stukken voeding a la Rapley veilig kunt introduceren.

03

volop inspiratie

Een database met video’s downloads waarin je precies ziet hoe baby’s eten in de verschillende fases én hoe je voeding kunt snijden, bereiden en serveren.

Je baby heeft...

De BabyPROEF Eerste Hapjes Cursus bevat

5 modules en 17 lessen

Je kunt de lessen in je eigen tempo bekijken. Elke les duurt 10 tot maximaal 20 minuten en is zo opgebouwd dat je de kennis direct in de praktijk kunt brengen! Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus - dus bekijk 'm gerust nogmaals na!

Veel handige downloads + boodschappenlijst

Natuurlijk is de cursus ook hartstikke praktisch. Je ontvangt handige downloads waarin je precies kunt zien hoe je voedingsmiddelen kunt introduceren. Ook ontvang je een complete boodschappenlijst voor de eerste 30 dagen.

voorbeeld video's

Handige voorbeeld video’s hoe baby’s eten in de verschillende fases. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en krijg je tegelijkertijd inspiratie over hoe je voeding kunt serveren aan je baby.

BONUS: RECEPTENBOEK

Heel veel inspiratie! Je ontvangt maar liefst 17 recepten voor gezonde ontbijtjes, lunches en avondeten voor baby’s. Alle recepten zijn gebaseerd op whole foods: natuurlijke voeding die de groei en ontwikkeling van je baby ondersteunt.

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor jou als je in verwachting bent of als je ouder bent van een baby en de eerste hapjes meteen goed wilt aanpakken! Je snapt dat je nu de basis legt voor gezonde eetgewoontes waar je baby de rest van het leven profijt van hebt.  

Je wil je kindje graag écht gezonde voeding geven – maar twijfelt wat dit precies is en hoe je kunt variëren met ontbijt, lunch, avondeten etc.

Misschien heb je je al helemaal suf gegoogled, of tal van meningen gehoord (het consultatiebureau of van familie) en ben je bang om het niet goed te doen. Of misschien heb je een kieskeurige peuter of kleuter thuis en heb je besloten om het bij het volgende baby helemaal anders aan te pakken met de hapjes. Misschien vind je het spannend om stukken te geven en ben je bang voor verslikken of zelfs stikken.

Maar lieve ouder… of je nu

Dan zit je met deze cursus op de juiste plek

“Leg de basis voor gezond eetgewoontes waar je baby zijn hele leven profijt van heeft”

Dit is de inhoud van de modules van de BabyPROEF Eerste Hapjes-cursus

Module 1 Klaar voor de start

Deze module bevat 3 lessen. In deze module leer je alles over mijn unieke 4 fasen methode en hoe je rustig de hapjes opbouwt. Je leert de signalen herkennen wanneer jouw kindje klaar is voor de eerste hapjes. Ook krijg je een superhandig overzicht en tips over handige babyproducten zoals bordjes, bestek of kinderstoelen. Waar kun je op letten bij de aanschaf?

Module 2 Laat de pret beginnen!

Deze module bevat 6 lessen. Je leert de verschillende methodes kennen (Rapley, gepureerd of een combinatie) en leert hoe makkelijk het is om verse babyhapjes te maken. Je leert stukjes op verschillende manieren serveren en je leert de laatste inzichten rondom allergenen. Na deze module weet je precies welke voeding je wanneer en hoe kunt geven!

Module 3 Variëren kun je leren

In deze tweede fase leer je hoe meer variatie kunt aanbrengen in de hapjes. Je krijgt inspiratie voor gezonde en gevarieerde ontbijtjes en lunch én hoe je makkelijk babymaaltijden maakt op basis van je eigen maaltijden.

Module 4 Op weg naar mee-eten

In de derde fase leert je baby steeds meer vaardigheden die het zelf eten en met jou mee-eten makkelijker maken. Je leert alles over smaakontwikkeling en eetlust bij baby’s en hoe je baby’s kunt stimuleren om zelf te eten en wat je kunt doen als je kindje eten weigert. Ook leer je wat je kunt verwachten als je kindje 12 maanden (fase 4) is.

Module 5 Gezonde voeding voor je baby

In deze module leer je welke voeding en voedingsstoffen jouw baby nodig heeft. Je leert over het belang van de eerste duizend dagen en de invloed van voeding op de gezondheid van je baby. Ook leer je welke voeding de groei en ontwikkeling van je kind ondersteunt.

Bonus: BabyPROEF receptboek

Je ontvangt een exclusief receptenboek met recepten voor babyontbijt, lunch en avondeten! Alle recepten zijn gebaseerd op whole foods: natuurlijke voeding die de groei en ontwikkeling van jouw baby optimaal ondersteunt.

Reviews van enthousiaste ouders

Hai, ik ben Viviènne

Ik ben kindervoedingscoach en moeder van drie prachtige dochters. Ik help ouders hun kinderen beter en gevarieerder te laten eten. Vanaf de eerste hapjes tot kieskeurige peuter en kleuters. Want we willen allemaal dat onze kinderen gelukkig zijn. Dat ze gezond zijn. En dat ze zich zo goed mogelijk ontwikkelen. We willen ze de allerbeste start in het leven geven. Maar wat is de beste start precies? Wat is nou écht gezonde voeding voor een kinderlijf in de groei?

Ik weet als geen ander de overwhelm en stress die je kan voelen als het gaat om het voeden van je kindje. We leven in een tijd waarin we een overspoeld worden met informatie en het is het lastig je antwoorden te vinden. Je leest blogs, instagram posts en krijgt advies van het consultatiebureau. Maar veel informatie is tegenstrijdig en je twijfelt of je het wel goed doet.

Dat is precies waarom ik deze cursus heb ontwikkeld. Je leert niet alleen hoe en wanneer je je baby kunt voeden, maar ook met wélke voeding. Mijn methode gaat uit van whole foods: pure voeding die de groei en ontwikkeling van jouw baby ondersteunt. En leert jouw baby stap voor stap om een gezonde en avontuurlijke eter te worden.

De BabyPROEF Eerste Hapjes cursus geeft jou het vertrouwen en ALLE kennis die je nodig hebt om gewoon ontspannen te zijn en te genieten van deze super speciale én leuke fase in jullie leven. Want, laten we eerlijk zijn, deze fase komt niet meer terug.

BabyProef Eerste Hapjes cursus

Dit is dé cursus waarin jij je baby met plezier gezond en gevarieerd leert eten, met écht gezonde voeding en op een manier die bij jou past!

€169

(inc. btw)

De meeste complete cursus om jouw baby te laten opgroeien tot een gezonde en avontuurlijke eter. 

Veelgestelde vragen

Je bespaart tijd! Je leert hoe je snel en makkelijke verse babyhapjes kunt maken. Je leert bovendien hoe je je kindje makkelijk met jou kunt laten mee-eten zodat je niet dubbel hoeft te koken. Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen waneer het jou uitkomt. Gemiddeld duren de lessen 10 tot 15 minuten met een enkele uitschieter tot 30 minuten.

Ook als je niet kunt koken of niet van koken houdt is het maken van verse babyvoeding echt heel simpel. In de cursus leer je precies hoe. Bovendien krijg je volop inspiratie voor recepten. Dit maakt het júist makkelijk als je niet van koken houdt.
Zeker! Je behoudt je toegang tot de cursus dus je kunt de cursus bekijken wanneer je wilt.

Zeker! Je krijgt volop inspiratie voor het maken van babyhapjes die je in elke fase kunt gebruiken. Ook als je baby 9 maanden is, is de cursus nog heel waardevol. Daarnaast kun je de cursus ook bij een eventueel volgend kindje gebruiken. 

Yes! Ik ben een groot voorstander van Baby Led Weaning. Oftewel: je baby’s signalen volgen en je baby zelf de regie geven over het eten. In de cursus leer je precies hoe je dit kunt toepassen, bij zowel de Rapley methode (stukken voeding) als ook gepureerd eten! 

Het consultatiebureau volgt de adviezen van de Gezondheidsraad. In mijn cursus laat ik je zien welke adviezen dit zijn. De adviezen m.b.t. aantal melkvoedingen, veilig voeding introduceren en het introduceren van allergenen zijn hetzelfde. Het enige verschil is het accent op brood. In mijn cursus vind je geen advies om met 4 maanden brood te geven. Wel krijg je advies over wat écht voedzame maaltijden zijn voor baby’s en hoe je de hapjes rustig kunt opbouwen – rekening houdend met het immuunsysteem van baby’s wat nog volop in ontwikkeling is, de onwikkelingsfase van je baby en met het verkleinen op de kans op allergieën. Ook laat ik je de mogelijkheden zien voor gevarieerde maaltijden.