Zelfgemaakte lunch wraps van arrowroot

Deze wraps zijn een groot succes in ons gezin! Wij noemen ze ook wel ‘pannenkoekjes’ en rollen ze op met allemaal (gezond) lekkers erin. Vaak laat ik de kids zelf het beleg kiezen. Avocado? Tomaat? Komkommer? Allemaal prima! En perfect voor in de lunchtrommels naar school. Ik bak vaak een extra grote portie met de intentie om het in te vriezen. Dan haal je de avond van tevoren de benodigde hoeveelheid uit de vriezer. Alleen hebben de wraps nog nooit de vriezer gehaald ;-). Je maakt met dit recept zes tot acht wraps.

Wist je dat…

Arrowroot is een bindmiddel is, net als Maizena? Alleen is arrowroot is gemaakt van pijlwortel en het bevat veel meer nutriënten dan een bindmiddel op basis van mais. Arrowroot is rijk aan kalium, ijzer en bevat diverse B-vitamines. Het bevat ook prebiotische vezels wat weer goed is voor je darmen en immuunsysteem!

Ingrediënten voor de wraps 

  • 150 gram arrowrootpoeder
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 150 ml water
  • kokosolie om in te bakken

Bereiding wraps

1. Doe eerst het water in een kom en meng daar al roerend de arrowroot doorheen. Meng daarna de eieren en de gesmolten kokosolie erdoor.
2. Verhit een eetlepel kokosolie in een warme koekenpan. Je maakt hele dunne pannenkoekjes (crêpes). Giet daarom maar een heel klein beetje van het beslag in de hete pan en draai de pan goed rond tot het beslag de pan helemaal bedekt heeft. Bak tot de wrap gaar is en keer om. Het bakken duurt ong. 1 a 2 minuten per kant. Haal de wrap uit de pan en leg op een bord. Ga door tot je beslag op is.

Stapel wraps klaar? Beleggen maar!

Voor deze wraps heb ik het volgende beleg gebruikt:

  • 2 plakjes biologische kipfilet
  • 1/2 avocado
  • hummus
  • komkommer
  • tomaat
  • wortel (geraspt)
  • rucola

Tips

  • Denk ook eens aan een vulling van (gegrilde) groenten zoals zoete aardappel en courgette of gerookte wilde zalm met avocado.
  • Je kunt de wraps heel makkelijk meegeven in de lunchtrommel. Verdeel het beleg over de hele wrap. Rol ze op, snijd ze doormidden en steek in elke helft een sateprikker.
  • Maak eens een hele stapel wraps tegelijk en vries ze in met een bakpapiertje ertussen. Haal de wrap er de avond van tevoren uit en beleg op de dag zelf.