Recept: stamppot van zoete aardappel met spinazie en zalm

Ben je op zoek naar een makkelijk en gezond recept voor je kindje? Dit stamppot met zoete aardappel is super easy, gezond én lekker. Zoete aardappel is super veelzijdig en is – alhoewel de naam je anders doet vermoeden – een groente. Zoete aardappel heeft een lagere glykemische index (GI) dan een normale aardappel. Dit betekent dat je bloedsuikerspiegel stabieler blijft. Ook zit deze groente (want het is geen aardappel, ondanks de naam anders doet vernoemen) boordevol vezels en vitaminen! Dit receptje is voor vier personen.

Ingrediënten

  • 300 gram verse spinazie
  • 1 kilo zoete aardappels
  • 4 verse wilde zalmmoten á 150 gram per persoon
  • roomboter of kokosolie om in te bakken 
  • optioneel: een handje zongedroogde tomaten 

Bereiding van de zoete aardappel stamppot


1. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Breng in een pan water aan de kook en kook de aardappelen in zo’n 20 minuten gaar.
2. Snijd ondertussen de spinazie in reepjes of maal deze in de keukenmachine fijn.
3. Laat de boter of kokosolie smelten in de pan. Laat de zalmmoten op halfhoog vuur in ong. 3 minuten gaar worden en draai ‘m dan voorzichtig om en bak de andere kant ook gaar.
4. Giet de aardappels af en bewaar een scheutje van het kookvocht.
5. Stamp de aardappels met een scheutje kookvocht tot een smeuïge puree en meng de gehakte, rauwe spinazie er doorheen.
6. Serveer de puree met de hele zalmmoot erop of snijd de zalm in kleine stukjes.
8. Optioneel: voeg naar smaak wat in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes toe.