Hi, ik ben Viviènne...

Ik ben kindervoedingscoach en moeder van drie prachtige dochters. Ik help ouders hun kinderen beter en gevarieerder te laten eten. Vanaf de eerste hapjes tot kieskeurige peuter en kleuters. Want we willen allemaal dat onze kinderen gelukkig zijn. Dat ze gezond zijn. En dat ze zich zo goed mogelijk ontwikkelen. We willen ze de allerbeste start in het leven geven.

Maar wat is de beste start precies? Wat is nou écht gezonde voeding voor een kinderlijf in de groei? Geef je volle of halfvolle melkproducten? Of liever helemaal geen zuivel? Hoe kun je variatie aanbrengen als je kind het liefst een boterham eet? En hoe gezond is dat broodje eigenlijk? Welke bouwstoffen hebben ze nodig en in welke voeding vind je die?

Je hoeft het jou niet te vertellen. Tuurlijk, groenten zijn gezond. Maar… hoe krijg je die groenten naar binnen bij kinderen? 

Als moeder van drie kinderen weet ik als geen ander hoeveel zorgen je kunt hebben over voeding

We leven in een wereld waarin we een overload aan informatie krijgen. En het is het lastig je antwoorden te vinden. Je leest blogs, instagram posts en krijgt advies van het consultatiebureau. Maar veel informatie is tegenstrijdig en je twijfelt of je het wel goed doet. Ik weet precies hoe het voelt. Als moeder van drie kinderen heb ik ook de stress, verwarring, de zorgen en het overweldigende gevoel ervaren dat gepaard gaat met het gezond (op)voeden van je kinderen. 

Mijn eigen voedingsavontuur begon in 2016 na de geboorte van onze eerste dochter. Ons leven kwam op z’n kop te staan toen zij een zeldzame darmaandoening bleek te hebben. Vele ziekenhuisbezoeken volgde. Maar gedegen voedingsadvies kon onze arts niet geven. Ik verdiepte me helemaal in voeding en gezondheid en las alle wetenschappelijke artikelen en boeken over voeding en (darm)gezondheid. En ik leerde: elke hap die je neemt kan ontstekingen aan of uit kan zetten. De eerste duizend dagen wordt de blauwdruk gelegd voor een gezondheid voor de rest van je leven.

Welke voeding is nu écht gezond voor kinderen?

Omdat ik weinig écht voedzame recepten kon vinden voor kinderen, ging ik zelf aan de slag in de keuken. Ik zag hoe mijn dochter opbloeide, maar miste een platform met echt gedegen informatie over kindervoeding.  En zo ontstond het idee voor Kidsvoeding. Wat als ik als ouders kan helpen met de gezonde voeding van hun kinderen? Ik volgde mijn hart en deed een studie tot kindervoedingscoach waarin voedingskunde gecombineerd werd met orthopedagogiek. Om zo nog meer te leren over gezonde kindervoeding. Het was de beste stap die ik ooit genomen heb! Mijn honger naar kennis was nog niet gestild en ik volgde vlak daarna nog een studie tot orthomoleculair therapeut.

Waarom leer je hier niet over op school, dacht ik? Dit is toch informatie die iedereen moet weten! Nog altijd worden de cracottes, liga’s en krentenbollen gepromoot alsof het een gezond tussendoortje is. Maar er is een groot verschil tussen vulling en voeding. Het schap in de supermarkt staat boordevol ongezonde kinderproducten. En als gezondheidsbewuste ouder trap je al snel in marketingtrucjes.

Ik combineer mijn kennis als kindervoedingscoach met mijn ervaring als moeder

In 2018 werd onze tweede dochter geboren. En net toen ik dacht dat ik het moederschap met twee kinderen een beetje onder de knie kreeg, kwam ik voor een hele nieuwe uitdaging te staan. Want al mijn vers gekookte en gezonde, pure maaltijden werden opeens geweigerd! Mijn lieve, goedlachse baby werd een eigenwijze peuter die letterlijk de borden eten ’s avonds wegschoof. Driftbuien aan tafel, spanningen, onderhandelingen, been there done that. Mijn eigen coachingsskills werden flink op de proef gesteld ;-). Hoe kon ik hier het beste mee omgaan? Ik onderzocht voedingsstrategieën van experts en combineerde mijn kennis als kindervoedingscoach met ouderwets moederinstinct. Mijn zelfvertrouwen groeide. En langzaam, maar zeker veranderde het strijdtoneel in fijne maaltijd. Er werd weer geproefd en gegeten. 

Inmiddels heb ik drie mini foodies.

In de zomer van 2020 werd mijn derde dochter geboren. Ze houden inmiddels allemaal van lekker eten (net als ik ;-)) en weten dat lekker ook heel gezond kan zijn. Ze proberen mijn recepten maar al te graag uit. En tuurlijk, kids blijven kids, af en toe kunnen ze nog steeds mopperen tijdens het avondeten. Maar: we koken samen, proeven samen, en ontdekken samen nieuwe recepten en smaken. Uiteten gaan vinden ze een feestje. En tijdens onze gezinsvakantie doen we niets lievers dan de lokale markten afstruinen op nieuwe voedingsmiddelen te ontdekken. En nu komt het allerbelangrijkste: ik weet dat ik die basis voor gezonde eetgewoontes gelegd heb.

Mijn drie dochters zijn mijn drijfveer voor wat ik nu doe. Maar deze gezonde basis gun ik jou ook! Daarom ben ik er om jouw twijfels over (op)voeding in vertrouwen om te zetten. Om jou de kennis én tools te geven zodat je van stress naar succes gaat aan tafel. Ik wil je laten zien dat het (op)voeden van gelukkige en gezonde eters écht mogelijk is. Samen maken we gezond eten weer leuk!